PDL Trainingen

Attributen

Vanafprijs
€ 1.075,00

Het valt niet mee om te zorgen voor mensen die chronisch passief leven. Wassen, aankleden en verplaatsen vraagt veel kracht en tijd van de zorgverleners. Dit omdat de cliënt niet actief kan meewerken en er door de passiviteit vaak afweerspanning ontstaat.

PDL basistraining

PDL Basistraining: keuze uit twee leervormen 

Basistraining biedt bruikbare handvatten
Werk je met cliënten die grotendeels of volledig afhankelijk zijn van zorg? Vind je contact en warmte in je werk van belang? Ben je benieuwd of de PDL-methode inderdaad die hogere kwaliteit van zorg waarmaakt? Onze geaccrediteerde trainingen geven je bruikbare handvatten. Voor verzorgenden, verpleegkundigen en paramedici zoals fysio- en ergotherapeuten.

Kies een passende leervorm
Niet iedereen leert op dezelfde manier. BartN Trainingen biedt de PDL-basistraining - daarom op twee manieren aan: 

deels via zelfstudie (‘blended learning’) 

volledig groepsgewijs

Wie voor blended learning kiest, maakt zich het theoretische deel van de PDL-methode grotendeels zelf eigen. De vaardigheden trainen we in bijeenkomsten van vijf dagdelen.

Bij de groepstraining Basis-PDL leren deelnemers zowel de theorie als de praktijk tijdens bijeenkomsten. Dit kost tien dagdelen, naar keuze verdeeld over vijf of tien dagen.


Elkaars taal spreken
Voor beide leervormen geldt dat de groepsgrootte tussen de tien en veertien deelnemers bedraagt. In overleg kunnen we de trainingen (beide leervormen) bij u op locatie verzorgen, neem in dat geval contact op voor een vrijblijvende offerte.

Twee van onze trainers begeleiden de deelnemers. Een van beiden is verpleegkundige, de andere behandelaar. Bij een zó multidisciplinaire methodiek als PDL is het belangrijk dat deelnemers steeds proberen dezelfde taal te spreken als de collega’s met wie ze aan hetzelfde doel werken voor de cliënt.

Wat je leert
Tijdens de basistraining leer je meer over de werking van de hersenen en over gedrag, ook over onbegrepen gedrag. We besteden veel aandacht aan het samen met andere disciplines aanpakken van de problematiek waar passieve cliënten en hun verzorgers mee kampen.

Verder leer je:
hoe je een sterk zorgafhankelijke cliënt respectvol benadert;
hoe je onrust en angst wegneemt;
hoe je kunt handelen bij spanning of spasticiteit van je cliënt;
hoe je verkrampen en doorliggen voorkomt;
hoe je dynamische lig- en zitmiddelen, ergonomische kleding en moderne transferapparatuur gebruikt.

Studiebelasting, accreditatiepunten en kosten

De blended learning vraagt circa 40 uur studiebelasting, waarvan 20 uur thuisstudie en 5 dagdelen van 4 uur vaardigheidslessen.
Accreditatiepunten: V&VN 51, verpleegkundig register 46, ADAP 41,5.

De groepstraining kost ongeveer 30 uur studiebelasting, verdeeld over 10 dagdelen van 3 uur. Dat zijn 5 hele dagen.
Accreditatiepunten: V&VN 50, ADAP 49,5.
Onze PDL-basistraining wordt afgesloten met een certificaat van de Stichting PDL.

Vanafprijs€ 1.075,00

Aanmelden