Wie is er in de war?

Training: wie is er in de war?
Steeds meer hoor je in het nieuws over verwarde mensen op straat die betrokken zijn bij incidenten. Ook kun je bepaald gedrag tegenkomen wat intimiderend kan voelen voor jou. Anderen kunnen je claimen, verbaal of fysiek agressief benaderen of gedrag laten zien waarvan je niet weet wat je ermee aan moet. Wat is dat eigenlijk, in de war zijn? En wat doet het met jou als de ander in de war is?

Informatie over de training

Tijdens deze training wordt ingegaan op de verschillende vormen en mogelijke oorzaken van verward gedrag. Denk hierbij aan gedrag voortkomend uit dementiële ziektebeelden, psychiatrische ziektebeelden of niet aangeboren hersenletsel. De training bestaat voor een gedeelte uit theorie en wordt daarnaast ondersteund door praktijkoefeningen. Deelnemers kunnen eigen casuïstiek inbrengen tijdens de training.

De volgende onderwerpen komen aan bod

- Uitleg en verdieping over verward gedrag door dementie, psychiatrie, niet aangeboren hersenletsel waaronder stemmingsproblematiek, persoonlijkheidsproblematiek, autisme spectrumstoornis en angstproblematiek.
- Het herkennen van verward gedrag en weten welke stappen te ondernemen, waaronder doorverwijzing.
- Het de-escaleren van verward gedrag en weten hoe je de situatie op dat moment het beste kunt inschatten/ kunt handelen.
- De do’s & dont’s bij verward en/ of escalerend gedrag.
- Reflectie: wat doet verward gedrag met jou en hoe zet je jezelf als instrument in bij verward gedrag.

Praktische informatie
De training bestaat uit 2 dagdelen van 3 uur.
Deze training wordt fysiek aangeboden.

Praktische informatie
De training bestaat uit 2 dagdelen van 3 uur.

Prijs
€275 per deelnemer incl btw, koffie, lunch en certificaat
Het minimum aantal deelnemers voor deze training is 8.

Ik meld me aan
Terug naar open inschrijvingen pagina