Coachende vaardigheden voor psychologen in het verpleeghuis

Doelgroep:
Alle psychologen die in het verpleeghuis werken. Het maakt niet uit of je meer of minder ervaring hebt. Dus een beginnende masterpsycholoog is welkom, maar ook een ervaren GZ-psycholoog.

Waarom deze cursus?
Het werk van een psycholoog in het verpleeghuis is erg veelzijdig en interessant. Geen dag is hetzelfde en het werk is afwisselend en complex. Jouw hulp wordt gevraagd bij het meedenken over erg ingewikkeld gedrag bij bewoners met allerlei soorten problematiek. De zorgteams kijken vaak naar jou voor een oplossing voor heftige problemen. Dit is een leuke, maar ingewikkelde opgave.

Veel psychologen die in het verpleeghuis werken geven aan dat ze (vooral als ze net starten in het werkveld) bepaalde kennis en kunde missen in hun dagelijkse werk. Op de universiteit leren ze veel over het maken van analyses en zijn zij opgeleid tot wetenschapper. Ze kunnen daardoor goed analyses maken van oorzaken van gedrag en meedenken over wat iemand nodig heeft aan benadering. Als psycholoog kan je veel toevoegen door je wetenschappelijke en overstijgende manier van kijken naar situaties. Ze missen vanuit hun vooropleiding wel bepaalde kennis en vaardigheden voor hun dagelijkse werk. Dit gaat bijvoorbeeld over communicatievaardigheden en het begeleiden en coachen van collega’s. Hoe kan jij de ander een stapje verder helpen, terwijl diegene vastloopt in een situatie met een bewoner? Dit begeleiden is echter wel een groot en belangrijk onderdeel van het werk. Er is bij psychologen ook behoefte aan kennis over hoe om te gaan met zorgteams, collega’s en familie van bewoners. Doel is namelijk dat de zorg voor een bewoner wordt geoptimaliseerd en dat jij als psycholoog daar iets aan kunt bijdragen.

Met deze cursus willen we psychologen in het verpleeghuis vaardigheden mee geven waarmee ze effectiever zijn in het begeleiden en coachen van hun collega’s en familie van bewoners. Als jij anderen makkelijker in beweging kunt krijgen, heeft dit een groot effect op de dagelijkse zorg voor de bewoner. Met in beweging komen bedoelen we dat de collega of het familielid anders naar de bewoner gaat kijken en zich anders gaat gedragen. Daardoor komt er ook beweging in de kwaliteit van leven van de bewoner.

Wij zijn in dit ‘gat’ gesprongen omdat we er van overtuigd zijn dat deze kennis en vaardigheden iets kunnen toevoegen aan het optimaliseren van de zorg binnen het verpleeghuis. Wij willen psychologen nog een stap verder helpen in hun prachtige vak!

Incompany training
Vraag een offerte aan.
Meer weten