Complex Onbegrepen Gedrag in de Ouderenzorg

Samen Streven naar Rust en Kwaliteit van Zorg

Binnen jouw zorgteam kunnen situaties met complex onbegrepen gedrag grote uitdagingen met zich meebrengen. Deze situaties hebben mogelijk impact op iedereen, resulterend in gevoelens van angst, frustratie en onzekerheid. Bij BartN Trainingen begrijpen we dat het welzijn van jouw team cruciaal is voor het leveren van hoogwaardige zorg. Daarom bieden wij gespecialiseerde crisisinterventie, specifiek toegespitst op de ouderenzorg. Wat maakt onze aanpak uniek en effectief? Hier is een overzicht:

Ervaren Experts:
Onze BIG geregistreerde verpleegkundigen zijn trainers met jarenlange ervaring in de acute psychiatrie. Zij zijn ook actief in deze sector en daardoor op de hoogte van de actualiteit op de werkvloer. Bovendien zijn zij opgeleid en werkzaam geweest als Ziekenverzorgende, waardoor zij bekend zijn met het werk in de ouderenzorg.

Snelle en Doeltreffende Hulp:
Complex onbegrepen gedrag verstoort zowel de groepsdynamiek van bewoners als het zorgteam. Snelle ondersteuning is dan ook van essentieel belang.

Maatwerk:

  1. We beginnen met een intakegesprek met de opdrachtgever en diverse teamleden. Ook maken we kennis met de betreffende bewoner/afdeling, omdat we geloven in een persoonlijke benadering.
  2. Binnen een week komen we op locatie om factoren zoals omgeving, teamdynamiek en mogelijke persoonlijke triggers proactief te observeren, analyseren en bespreken.
  3. Omdat complex onbegrepen gedrag zich niet beperkt tot reguliere werktijden, zijn we beschikbaar op tijdstippen waarop dit gedrag zich het meest voordoet.
  4. Binnen een zo kort mogelijke afgesproken tijd na ons bezoek, ontvang je een helder verslag met onze bevindingen en initiƫle adviezen. Dit verslag is opgesteld en geschreven voor het multidisciplinaire team en kan door het hele team worden gelezen.
  5. Samen met jullie organiseren we aan de hand van onze bevindingen een teambijeenkomst voor verdieping, training, of intervisie.
  6. Na deze sessie bespreken we gezamenlijk eventuele vervolgstappen, afgestemd op de specifieke behoeften die hieruit volgen. We streven ernaar om verder te gaan dan alleen het oplossen van de huidige crisis en kijken ook naar de effecten op de langere termijn.

BartN Trainingen staat klaar om u te helpen met spoedinterventies en op maat gemaakte oplossingen. Samen maken we het verschil. Meer weten? Neem contact met ons op via onderstaand formulier!

Samen stappen zetten naar betere zorg?

Wij helpen je graag! Vul het formulier in en we nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.